Съдържание

Новини

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: УЧЕНЕТО Е ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ, НЕЗАВИСИМО ОТ ВЪЗРАСТТА

„Ученето се случва по всяко време, на всяко място и през целия живот, независимо от възрастта на човека“. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова при откриването на Националните дни за учене през целия живот в Русе. Тя посочи, че ученето през целия живот изпълва със съдържание националните усилия за изграждане на по-силна, обединена и просперираща Европа. Заместник-министърът подчерта, че бързото разпространение на новите технологии и огромният недостиг на работници с необходимата квалификация показват, че обучаващите се възрастни са избрали верния път - на непрекъснатото усъвършенстване, разширяване или надграждане на придобитите знания и умения.

На откриването на Националните дни присъстваха областни управители, заместник-областни управители, представители на Агенцията по заетостта, на КНСБ, на работодателски организации, началници на регионални управления на образованието и директори на професионални гимназии. Oбластният управител на Русе Галин Григоров отправи благодарност към екипа от МОН за положените усилия, за постоянството и амбицията за провеждане на събитието вече трета година.

По време на церемонията бяха връчени годишните награди за принос в развитието на сектора за учене на възрастни. Награда в категория „Социален партньор“  получи Диана Найденова от КНСБ. Годишната награда „Посланик на ученето през целия живот“ получи  Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. Наградата за цялостен принос в сектора за учене на възрастни получи Стоян Баев, консултант по статистика на образованието и ученето през целия живот от НСИ.  Призът бе връчен от заместник-министър Таня Михайлова.

В рамките на събитието ще бъде популяризирана електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE). Гражданите и гостите на Русе ще могат да посетят изложение на щандове с продукция на 40 професионални гимназии и образователни институции за професионално образование и обучение за възрастни. Инициативите се организират в рамките на проект „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни“. Той се изпълнява от Министерството на образованието и науката с финансовата подкрепа на Програмата „Еразъм+“.

 

СНИМКИ

Странична навигацияКонтакти


icon

Телефон за граждани

0800 16 111

безплатен от цялата страна

Централа на МОН:

тел.: 02 921 77 99

факс: 02 988 24 85

София 1000
бул. "Княз Дондуков" 2A

Приемна

тел.: 02 9217 760

e-mail: priemna@mon.bg

Работно време: 9:00 ч. - 17:30 ч.

ПРЕСЦЕНТЪР

тел.: 02 921 77 44

факс: 02 988 26 93

e-mail: press_mon@mon.bg

АНТИКОРУПЦИЯ

Изпрaщайте Вашите сигнали на адрес:

anticorruption@mon.bg

Сигнал за фиктивно записани ученици

Най-добрият учител, когото познавам