Съдържание

Новини

МИНИСТЪР КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ: ОБЩИНИТЕ СА ОСНОВЕН ПАРТНЬОР ЗА ЗАДЪРЖАНЕТО НА ДЕЦАТА В УЧИЛИЩЕ

Сътрудничеството между образователните институции и общините е изключително важно, за да се реши проблема с оставащите извън училище деца. Около това мнение се обединиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и председателят на Националното сдружение на общините Даниел Панов по време на националното съвещание с началниците на регионалните управления на образованието (РУО) в Арбанаси.

Голямото предизвикателство през тази учебна година е да обхванем всички деца в образователната система,  заяви министър Красимир Вълчев. Той посочи, че механизмът за обхват, който стартира с работата на над 1000 екипа, ще бъде доразвит, за да действа постоянно и да работи устойчиво за записването, но и оставането на учениците по-дълго в системата.

Една от новостите през тази учебна година е облекчаването на административната тежест за учителите в наредбата за приобщаващото образование, което ще им даде повече време за работа с децата, изтъкна министър Вълчев. През октомври МОН ще предложи промяна на закона за бюджета с цел диференциране на стандартите за финансиране на професионалните паралелки. Идеята е за определен брой професии, необходими на регионално ниво, да има допълнително финансиране.

Странична навигацияКонтакти


icon

Телефон за граждани

0800 16 111

безплатен от цялата страна

Централа на МОН:

тел.: 02 921 77 99

факс: 02 988 24 85

София 1000
бул. "Княз Дондуков" 2A

Приемна

тел.: 02 9217 760

e-mail: priemna@mon.bg

Работно време: 9:00 ч. - 17:30 ч.

ПРЕСЦЕНТЪР

тел.: 02 921 77 44

факс: 02 988 26 93

e-mail: press_mon@mon.bg

АНТИКОРУПЦИЯ

Изпрaщайте Вашите сигнали на адрес:

anticorruption@mon.bg

Сигнал за фиктивно записани ученици

Най-добрият учител, когото познавам